Sky Terrace at the Grand Millenium

Sky Terrace at the Grand Millenium

Distinctive Design Leverages Prime Views
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNew York, New York, USA
ClientConfidential
Size0.25 acre

Located on a penthouse located on Manhattan’s Upper West Side, the terrace offers stunning panoramic views of Midtown, Central Park, Broadway, the East River, and the Hudson River. The design takes advantage of this prime location with glass parapets and low planters for unhindered views.

Cantilevered ten feet above the deck is the main feature of the terrace: a green wall cladding the interior of the building’s parapet, framing panoramic views of the city. Custom-designed stainless steel sculptural panels integral to the planted wall add playful interest to the planting area. The large glass apartment façade is clad above with translucent resin panels to emphasize the architectural glass. An adaptable lighting design can be used to subtly light dinner parties and intimate gatherings or outdoor reading.

Related Projects

Stanford West Apartments

The landscape design for Stanford West Housing creates a lush and inviting place for residents, complete with recreation trails, parks and play areas, while also conserving the site’s environmentally sensitive characteristics. Special emphasis was placed on maintaining the riparian corridor with native planting and the site’s archaeologically sensitive areas w...

Vineyard Estate

Nestled against a natural rock outcropping, the estate and vineyard commands a panoramic view over the town of Sonoma with extended views to San Francisco. SWA developed a master plan that recommended relocating the house before its construction. This wine country residence features dominant roof forms and the tight integration of interior and exterior spaces ...

Beaumont Quarter

Beaumont Quarter is a unique site. Located at the foot of an escarpment overlooking the Waitemata Harbor and Rangitoto Island beyond, it sits across from a Victorian-styled park and was originally a gas works. However, the architecture of the residential units in Beaumont Quarter suggests a modernist reinterpretation of the traditional New Zealand Terrace Hous...

Martha Stewart Summer Residence

When first approached, the property looked as if very little had changed in eighty years. Everything about it reflected an interest in summer breezes and beaches rather than labor-intensive gardening. In dramatic contrast, the new owner’s primary interest was in entertaining within a landscaped environment.

The final plan reconciles competing space requ...

Gotham West

Gotham West is a residential development west of Times Square that nearly encompasses a full city block. Two mid-rise buildings and a market-rate tower form to create a signature courtyard that is accessed from the tower’s lobby. A sculptural Japanese maple, floating within a reflecting pool, is centered with the lobby entrance, and serves as a focal feature. ...

101 Warren

Perched atop a two-story structure, towered over by a connecting residential high rise and surrounded by studio apartments, this unique urban pine forest stands in a bed of low-hanging fog and reaches to the clear skies above. One hundred and one white pines, planted in a loose formation of elliptical mounds, seem cast adrift in a sea of washed river stone. Dw...

Alexander Residence

The elements of the site program for this residence are relatively simple: a large pool and deck area without fencing; a large lawn area for children’s play; perennial gardens; concealed parking; and native plantings included in a playful manner. Since the dune height precluded any ocean views from the natural elevation of the site or the ground floor spaces, ...

Martha Stewart Summer Residence

When first approached, the property looked as if very little had changed in eighty years. Everything about it reflected an interest in summer breezes and beaches rather than labor-intensive gardening. In dramatic contrast, the new owner’s primary interest was in entertaining within a landscaped environment.

The final plan reconciles competing space requ...

2019-12-17T23:18:21+00:00