SKY Tower

SKY Tower

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNew York, New York, United States
ClientMoinian Group
Size1.12 acres

SKY is a luxurious 71-story residential tower whose new at-grade and rooftop landscapes figure prominently at the western extremities of this world-famous street.

SWA/Balsley’s designs for the project merge a crisp, contemporary geometry with a refined material sensibility. The residences’ motor court stands at the front door of an otherwise transparent entry lobby, seamlessly blending the indoors with the exterior. This vehicular entry is punctuated with an iconic sculpture that sits serenely on a reflective skim fountain.

The project’s upper floors offer an outdoor pool deck and private park whose open lawn and fountain are framed by urban cabanas and seating nooks; both terraces are key elements in the robust array of amenities that enrich the lifestyle of the building’s new residents.

Related Projects

Stanford West Apartments

The landscape design for Stanford West Housing creates a lush and inviting place for residents, complete with recreation trails, parks and play areas, while also conserving the site’s environmentally sensitive characteristics. Special emphasis was placed on maintaining the riparian corridor with native planting and the site’s archaeologically sensitive areas w...

Fuzhou Vanke City

Central Lake Forms Spine for Recreational Living

The Yongtai residential project, located inside the Red Cliff Scenic Area, borders the Dazhang River and consists of a 45-hectare watershed area surrounded by 12 small hills. It is part of an overall development that features a boutique hotel, a shopping street, clubhouses, residential high-rises, townhou...

Gotham West

Gotham West is a residential development west of Times Square that nearly encompasses a full city block. Two mid-rise buildings and a market-rate tower form to create a signature courtyard that is accessed from the tower’s lobby. A sculptural Japanese maple, floating within a reflecting pool, is centered with the lobby entrance, and serves as a focal feature. ...

Normandie Court

Normandie Court is a large luxury residential complex which occupies an entire city block of the Upper East Side. Coinciding with the transformation of the 2nd Avenue corridor by the MTA subway expansion, the owners were inspired to redesign the exterior and landscape. They called on SWA/Balsley’s experience and vision to provide a complete redesign, which wou...

Stanford West Apartments

The landscape design for Stanford West Housing creates a lush and inviting place for residents, complete with recreation trails, parks and play areas, while also conserving the site’s environmentally sensitive characteristics. Special emphasis was placed on maintaining the riparian corridor with native planting and the site’s archaeologically sensitive areas w...

Vineyard Estate

Nestled against a natural rock outcropping, the estate and vineyard commands a panoramic view over the town of Sonoma with extended views to San Francisco. SWA developed a master plan that recommended relocating the house before its construction. This wine country residence features dominant roof forms and the tight integration of interior and exterior spaces ...

Zakin Residence

SWA worked closely with the client and architect in siting the house to maximize views and preserve opportunities in which to develop the landscape. The varied program for the landscape included a small family vineyard, a multi-use field, flower gardens, fountains, terraces, a koi pond, swimming pool and spa, tennis courts, courtyards, a heli-pad and guest par...

Martha Stewart Summer Residence

When first approached, the property looked as if very little had changed in eighty years. Everything about it reflected an interest in summer breezes and beaches rather than labor-intensive gardening. In dramatic contrast, the new owner’s primary interest was in entertaining within a landscaped environment.

The final plan reconciles competing space requ...

2020-10-09T17:48:43+00:00