Samsung R&D Campus

Samsung R&D Campus

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

Location, Seoul South Korea
ClientSamsung

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on the concept of sustainability and abstracted ecological form expressed through “Successional Snapshots,” an interpretation of nature represented at one particular stage in succession and composes them across the site. Strong orthogonal relationships harmonize with the architecture and suggest the cluster of ideas through the network of people and data creating technological advancement. Remnants of early rural settlement are expressed as low walls that negotiate the site topography and serves as the barrier walls. Native grasses and shrubs blanket the site in monoculture plantings much like their natural phenomenon, representing the earliest stages of succession, while colonizing groves of sapling trees punctuate the ground plane, reminiscent of intermediate successional stages.

Sunken Courtyards, each composed with its unique interpretation of the site’s natural history vary between visual or occupiable gardens, depending on adjacent architectural uses. Sapling bosques extend architectural lines into the landscape while providing screening and drawing the eye to the mountains beyond the site. Sculptural landforms are inspired by escarpments of rock and natural cliffs found in the area. A sapling grove is lifted and celebrated atop a moss-covered earthen landform as an abstraction of trees on the adjacent mountains. The green-roof and roof terraces design concept views nature through a digitized technological filter that pixilates the landscape through the use of cells that contain one of three types of low contrasting ground cover or one of three paver tones. These precise and provocative visual gardens strike a harmonious dialogue with technological advances within the campus.

Suzhou Center

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where the state-o...

Four Seasons Oahu at Ko Olina

The design team’s challenge was to re-envision the existing hotel as a premier luxury destination that employs aspects of local culture and heritage to create a unique sense of place. An existing pool and water features were renovated, two new pools added, and restaurants enhanced. The resulting Four Seasons Hotel redevelopment and new residences by partner To...

Pacific Design Center

Once surrounded by barren plazas and impenetrable landscapes, the Pacific Design Center’s environment and image have been dramatically transformed by a complete redesign that includes parks, plazas, water features, cafes, lighting, and graphics.  A two-acre open space area along San Vicente Boulevard has been transformed into a public park and gathering space,...

Intercontinental Hotel

Located in the center of the vibrant Times Square district, this new four-star hotel (one of only three in New York City) serves as the base for well-traveled tourists, businessmen and dignitaries from around the world. As a unique product of the hotel’s branding and place-making strategy, the client asked that the courtyard make a memorable first impression o...

2020-01-06T20:22:36+00:00