Brentwood Town Centre

Brentwood Town Centre

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationBurnaby, British Columbia, Canada
ClientSHAPE Properties
Size28 acres

The Brentwood Town Centre Development Plan will transform the existing suburban-style shopping mall into a mixed-use, transit-oriented community, reasserting itself as the nucleus of the Brentwood Town Centre area. The site will accommodate some 2,000-4,000 high, medium, and low-rise residential units. Its role as a shopping destination will be expanded into an integrated, sustainable, urban community that offers a rich variety of indoor and outdoor shopping experiences, cafes, restaurants, entertainment venues, and offices, designed around new pedestrian-oriented public plazas, open spaces and tree-lined streetscapes. With its direct connection to the Skytrain station, the town centre will offer an unique destination for all of Burnaby and the greater Vancouver area.

Related Projects

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Pacific Design Center

Once surrounded by barren plazas and impenetrable landscapes, the Pacific Design Center’s environment and image have been dramatically transformed by a complete redesign that includes parks, plazas, water features, cafes, lighting, and graphics.  A two-acre open space area along San Vicente Boulevard has been transformed into a public park and gathering space,...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Alipay Headquarters

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct ...

2020-08-17T22:44:29+00:00