Progressive Design Center

Progressive Design Center

Balance Between the Designed and Natural Environment
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationCleveland, Ohio, USA
ClientProgressive Insurance Company
Size23 acres

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divided by a courtyard. The building’s square footage generates considerable parking demands which have been accommodated in perimeter parking structures that have helped preserve the site’s natural wooded open space and ravines.

The courtyard garden reinterprets the site’s natural features in the form of contemporary metaphorical ravine, linking the buildings’ occupants, particularly those with central orientation, to their environment. The courtyard invites occupation for dining, conference or intimate escaped from the structured work environment. Shale ledge, pre-cast walls, and bands extend the building’s geometry into the site; intersecting curving pathways and broken shale ravine to heighten the provocative dialogue between the built and natural environment. Site grading has been directed to the ravine for stormwater management and filtration. Seasonal plantings and perennial beds add color and scale to the visual experience from within, and enrich the visitor’s stroll.

This strongly linear landscape culminates in a birch grove, from which to view or enter the natural woods and ravine just beyond. The cafeteria terrace enjoys its own space, as well as unobstructed views and access to the site’s wooded ravine, stream, and walking/jogging trails that traverse the property’s preserved wooded edges The transition from metaphor to reality compels the viewer to consider the man-made landscape’s place in the natural environment, and engages the occupant in a provocative struggle for balance.

SIP Administrative Center

Located on the east bank of Jingji Lake and on the east-west axis of Suzhou city, the new Suzhou Industrial Park Administrative Center (SIP) is the primary work area for government management departments in Suzhou, China. SWA’s landscape master plan and design create a strong identity for the civic campus, which is located in a setting that integrates traditio...

Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

This urban open space within Nanchang’s new city center provides clear definition of building entries and functions while supporting outdoor gathering areas and circulation routes to enhance visibility, access, and full use of the project’s mixed-use program elements. The design of outdoor spaces and rooftops reflects the strong geometry of the signature tower...

Samsung Headquarters

The new headquarters for Samsung SSI, in San Jose, is a bold vision for a campus and a workplace that highlights interaction. The buildings encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment designed to further transform Samsung into a regional leader in Silicon Valley. To harmonize with the architectural expression, we creat...

Intercontinental Hotel

Located in the center of the vibrant Times Square district, this new four-star hotel (one of only three in New York City) serves as the base for well-traveled tourists, businessmen and dignitaries from around the world. As a unique product of the hotel’s branding and place-making strategy, the client asked that the courtyard make a memorable first impression o...

2020-01-06T21:39:28+00:00