Osaka World Trade Center

Osaka World Trade Center

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationOsaka, Japan
ClientWTC Associates

The World Trade Center Building, also known as Cosmos Tower, is the centerpiece of Cosmos City, a mixed-use development along Osaka’s harborfront. The tower’s base is dedicated to public spaces, including a major retail center that, together with the adjoining Asian Trading Center, attracts visitors, office workers and shoppers. The public open spaces consist of a huge indoor-outdoor atrium space and connecting outdoor spaces that create a park-like setting.

The designer’s greatest challenge was the below-grade slabs and rows of concrete ventilators below. Balsley imaginatively reshaped and incorporated these unsightly intruders into intriguing sculptural features with random perforations that allow light and steam to escape. The concrete ventilators in the North Garden have been transformed into a performance stage structure while the six in the South Plaza appear as cone sculptures. Set in a mist pool and glowing red at night, these distinctive stainless steel cones provide an astonishingly beautiful and mysterious sight that helps to define the street level image and stylistic tone for the entire project.

Related Projects

Marinaside Crescent

SWA provided urban design and overall conceptual landscape architectural design for this mixed-use project including condominium buildings with shops, restaurants and storefronts at street level, a waterfront promenade, a marina, parks and inner building courtyards, and pedestrian-oriented pathways linking the Marinaside Crescent Road and surrounding streets. ...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

Intercontinental Hotel

Located in the center of the vibrant Times Square district, this new four-star hotel (one of only three in New York City) serves as the base for well-traveled tourists, businessmen and dignitaries from around the world. As a unique product of the hotel’s branding and place-making strategy, the client asked that the courtyard make a memorable first impression o...

SIP Administrative Center

Located on the east bank of Jingji Lake and on the east-west axis of Suzhou city, the new Suzhou Industrial Park Administrative Center (SIP) is the primary work area for government management departments in Suzhou, China. SWA’s landscape master plan and design create a strong identity for the civic campus, which is located in a setting that integrates traditio...

Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

This urban open space within Nanchang’s new city center provides clear definition of building entries and functions while supporting outdoor gathering areas and circulation routes to enhance visibility, access, and full use of the project’s mixed-use program elements. The design of outdoor spaces and rooftops reflects the strong geometry of the signature tower...

Busan Lotte Tower

Busan Lotte World is an extraordinary mixed-use destination for residential, office, hotel, shopping, entertainment, and tourism and includes one of the tallest buildings in the world at 107 stories. The SOM designed tower is composed of four buildings that connect to each other internally via a covered arcade.

The landscape strikes a dramatic pose in t...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

2020-01-11T00:00:09+00:00