Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

Shared Geometry Harmonizes Buildings and Landscape 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNanchang, China
ClientGreenland Shenxin Property Co. Ltd.; Skidmore, Owings & Merrill LLP
Size4 hectares / 9.88 acres

This urban open space within Nanchang’s new city center provides clear definition of building entries and functions while supporting outdoor gathering areas and circulation routes to enhance visibility, access, and full use of the project’s mixed-use program elements. The design of outdoor spaces and rooftops reflects the strong geometry of the signature tower and retail facade, with its triangular cladding that shades interior spaces, and establishes a distinctive image and identity. This geometric module continues in the patterning of trees, grass berms, planter beds, paving, site lighting, fountains, and art placement.

Work attributed to SWA/Balsley principal John Wong and his team with SWA Group.

Related Projects

Giant Interactive Headquarters

We collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The s...

Marinaside Crescent

SWA provided urban design and overall conceptual landscape architectural design for this mixed-use project including condominium buildings with shops, restaurants and storefronts at street level, a waterfront promenade, a marina, parks and inner building courtyards, and pedestrian-oriented pathways linking the Marinaside Crescent Road and surrounding streets. ...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Lanchi Aqua Garden Hotel

Thomas Balsley Associates was invited to design one of six hotel villa sites near the ancient city of Xi’an. Collaborating with Joel Sanders Architect, the design draws inspiration from the lifestyle and design principles of traditional Chinese gardens. Like these ancient private retreats, this hotel site is also organized around a series of landscaped courtya...

Giant Interactive Headquarters

We collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The s...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Four Seasons Oahu at Ko Olina

The design team’s challenge was to re-envision the existing hotel as a premier luxury destination that employs aspects of local culture and heritage to create a unique sense of place. An existing pool and water features were renovated, two new pools added, and restaurants enhanced. The resulting Four Seasons Hotel redevelopment and new residences by partner To...

Intercontinental Hotel

Located in the center of the vibrant Times Square district, this new four-star hotel (one of only three in New York City) serves as the base for well-traveled tourists, businessmen and dignitaries from around the world. As a unique product of the hotel’s branding and place-making strategy, the client asked that the courtyard make a memorable first impression o...

2019-12-17T21:58:34+00:00