Samsung Headquarters

Samsung Headquarters

Weaving Together a Space for Growth 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationSan Jose, California, United States
ClientNBBJ
Size9.44 acres

The new headquarters for Samsung SSI, in San Jose, is a bold vision for a campus and a workplace that highlights interaction. The buildings encourage communication and interaction, leading to a synergistic working environment designed to further transform Samsung into a regional leader in Silicon Valley. To harmonize with the architectural expression, we created a band of landscape throughout the site. Inspired by the city’s symbolic Guadalupe River, the designers produced fields of hardscape, softscape, and water features which flow along the band, causing the character of outdoor space to morph from urban to naturalistic. Four main areas feature four distinct identities: Gateway Plaza, Courtyard, Campus Quad, and Samsung Gardens.

Work attributed to SWA/Balsley principal Gerdo Aquino and his team with SWA Group.

Giant Interactive Headquarters

We collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The s...

Pacific Design Center

Once surrounded by barren plazas and impenetrable landscapes, the Pacific Design Center’s environment and image have been dramatically transformed by a complete redesign that includes parks, plazas, water features, cafes, lighting, and graphics.  A two-acre open space area along San Vicente Boulevard has been transformed into a public park and gathering space,...

Alipay Headquarters

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct ...

Brentwood Town Centre

The Brentwood Town Centre Development Plan will transform the existing suburban-style shopping mall into a mixed-use, transit-oriented community, reasserting itself as the nucleus of the Brentwood Town Centre area. The site will accommodate some 2,000-4,000 high, medium, and low-rise residential units. Its role as a shopping destination will be expanded into a...

2020-02-06T23:58:54+00:00