Alipay Headquarters

Alipay Headquarters

Where Interaction and Tranquility Meet
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationHangzhou, China
ClientAlipay
Size36,700 m2

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct people to the central open space area, where they converge. Using traditional Chinese garden principles, plants on the site are arranged according to landforms, with locally sourced stone pavers giving way to soft planting areas with an emphasis on central gateways. Both active and passive water features enliven the site, creating opportunities for interaction or tranquil enjoyment of the mountain views. Whether viewed from outside the building or experienced within it, the landscape integrates the richness of its natural surroundings into its open spaces.

 

Work by SWA/Balsley Principal Gerdo Aquino on behalf of SWA

Related Projects

Four Seasons Oahu at Ko Olina

The design team’s challenge was to re-envision the existing hotel as a premier luxury destination that employs aspects of local culture and heritage to create a unique sense of place. An existing pool and water features were renovated, two new pools added, and restaurants enhanced. The resulting Four Seasons Hotel redevelopment and new residences by partner To...

Walmart Home Office Landscape Master Plan

What if the vast and varied landscapes of Northwest Arkansas surrounded and thrived all around the future Walmart Home Office Campus, reversing the typical expectations of a corporate headquarters campus? Walmart as a corporation has always celebrated its hometown heritage, and so their mandate for the 350-acre campus follows that same instinct: to preserve na...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

Brentwood Town Centre

The Brentwood Town Centre Development Plan will transform the existing suburban-style shopping mall into a mixed-use, transit-oriented community, reasserting itself as the nucleus of the Brentwood Town Centre area. The site will accommodate some 2,000-4,000 high, medium, and low-rise residential units. Its role as a shopping destination will be expanded into a...

Giant Interactive Headquarters

We collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The s...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

2020-07-14T22:17:21+00:00