Pacific Design Center

Pacific Design Center

Contemplative and Playful Water Features Complement Site's Color and Sculpture
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationWest Hollywood, California, USA
ClientCohen Brothers Realty
Size2 acres

Once surrounded by barren plazas and impenetrable landscapes, the Pacific Design Center’s environment and image have been dramatically transformed by a complete redesign that includes parks, plazas, water features, cafes, lighting, and graphics.  A two-acre open space area along San Vicente Boulevard has been transformed into a public park and gathering space, which will strengthen the visual and public connections between the Pacific Design Center, MOCA gallery, and the park across the street.

Its focal point is a one-foot-deep, circular reflecting pool that can be drained for large events. The pool is surrounded by colorful gardens and features a dynamic fountain display. Terraced lawn seating creates space for use during outdoor concerts and special events as well as daily lounging. New building illumination and graphic sculptures add evening drama and enhance the new public face of the facility.

Related Projects

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

This urban open space within Nanchang’s new city center provides clear definition of building entries and functions while supporting outdoor gathering areas and circulation routes to enhance visibility, access, and full use of the project’s mixed-use program elements. The design of outdoor spaces and rooftops reflects the strong geometry of the signature tower...

Osaka World Trade Center

The World Trade Center Building, also known as Cosmos Tower, is the centerpiece of Cosmos City, a mixed-use development along Osaka’s harborfront. The tower’s base is dedicated to public spaces, including a major retail center that, together with the adjoining Asian Trading Center, attracts visitors, office workers and shoppers. The public open spaces consist ...

Intercontinental Hotel

Located in the center of the vibrant Times Square district, this new four-star hotel (one of only three in New York City) serves as the base for well-traveled tourists, businessmen and dignitaries from around the world. As a unique product of the hotel’s branding and place-making strategy, the client asked that the courtyard make a memorable first impression o...

SIP Administrative Center

Located on the east bank of Jingji Lake and on the east-west axis of Suzhou city, the new Suzhou Industrial Park Administrative Center (SIP) is the primary work area for government management departments in Suzhou, China. SWA’s landscape master plan and design create a strong identity for the civic campus, which is located in a setting that integrates traditio...

Suzhou Center

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where the state-o...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

2020-01-22T01:43:24+00:00