Busan Lotte Tower

Busan Lotte Tower

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationBusan, South Korea
ClientLotte Group

Busan Lotte World is an extraordinary mixed-use destination for residential, office, hotel, shopping, entertainment, and tourism and includes one of the tallest buildings in the world at 107 stories. The SOM designed tower is composed of four buildings that connect to each other internally via a covered arcade.

The landscape strikes a dramatic pose in the project’s public realm. The centerpiece is a serpentine skim fountain with stone sculptures weaving through the project atrium from its streetside public plaza to a new harbor promenade; passing and connecting a series of plazas, sunken gardens and shaded overlooks along the way.

Related Projects

SIP Administrative Center

Located on the east bank of Jingji Lake and on the east-west axis of Suzhou city, the new Suzhou Industrial Park Administrative Center (SIP) is the primary work area for government management departments in Suzhou, China. SWA’s landscape master plan and design create a strong identity for the civic campus, which is located in a setting that integrates traditio...

Nanchang Greenland Jiangxi Gaoxin

This urban open space within Nanchang’s new city center provides clear definition of building entries and functions while supporting outdoor gathering areas and circulation routes to enhance visibility, access, and full use of the project’s mixed-use program elements. The design of outdoor spaces and rooftops reflects the strong geometry of the signature tower...

Rosewood Sand Hill Hotel

SWA provided full landscape architectural services for this mixed-use development, which includes a 120-room luxury hotel, five villa residences, a supporting office complex, fitness center, spa and multi-use space. The Sand Hill Hotel and associated offices are nestled onto a dramatic hillside that slopes toward the Santa Cruz Mountains immediately beyond I-2...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

Suzhou Center

The Suzhou Center is a landmark urban space within the Suzhou Central Business District that embodies the spirit of the city of Suzhou as a gateway for intersecting old and new cultural and historic heritage. The successful combination of high density development and ecological conservation will allow for Suzhou to transition to a garden city where the state-o...

Four Seasons Oahu at Ko Olina

The design team’s challenge was to re-envision the existing hotel as a premier luxury destination that employs aspects of local culture and heritage to create a unique sense of place. An existing pool and water features were renovated, two new pools added, and restaurants enhanced. The resulting Four Seasons Hotel redevelopment and new residences by partner To...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

Alipay Headquarters

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct ...

2020-01-06T20:43:25+00:00