Tokyo University of Foreign Studies Campus

Tokyo University of Foreign Studies Campus

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationTokyo, Japan
ClientLandscape 2002 Ltd
Size26.4 acres

Tokyo University of Foreign Studies Campus Fuchu, Japan. Landscape International, Ltd. Kume Sekkei, Architects. NBBJ Architecture. SWA provided master planning and landscape architecture for the Foreign Studies Campus of Tokyo University on the site of a former military base on the outskirts of Tokyo. This campus serves Japanese and foreign students pursuing a wide range of degrees in international studies and all aspects of world culture. SWA organized a clear, hierarchical landscape with a strong diagonal spine connecting from the adjacent town’s retail center and transit station into the campus, through an entry plaza and a circular central plaza, past interconnected courtyards and gardens, and then to the student housing and playfields. The design sited buildings to preserve as many existing trees as possible, provided separation of pedestrian and vehicular circulation for the campus, and created contiguous open space throughout the campus to balance the small size (26.4 acres) of the campus.

Work attributed to SWA/Balsley principal John Wong and his team with SWA Group.

Related Projects

Stanford University Campus Planning and Projects

Over the past 20 plus years SWA has been working with Stanford University to reclaim the 100-year-old master plan vision of Leland Stanford and Frederick Law Olmsted for the campus. This series of campus improvement projects has restored the historic axis, open spaces, and landscape patterns. With Stanford Management Company, SWA designed the Sand Hill corrido...

CSULB Liberal Arts Courtyards

The programming and design of the Liberal Art Courtyards were the result of the successful landscape master plan for 322 acres, completed by SWA in 2012 and enhancing the existing campus aesthetic and experience while improving functional relationships for its students, faculty, and community. Considerations included a wealth of open spaces largely devoted to ...

University of Chicago Booth School of Business

This project regenerates a spectacular, historic cliff-side waterfront site by activating it with new purpose. Working carefully to interweave layers of preservation and natural beauty, the building and landscape work together to leave a light footprint. Today, a distinctive global campus honors the history of its earlier occupation while providing inspiration...

Samsung Electronics Training Center

Evolving trends in technology and the need to build a new, state-of-the-art Electronics Training Center allowed Samsung to commission the collaborative team of Samoo Architects and Thomas Balsley Associates for the design of their new facility in Keyonggi-Do Province in Korea. Essential to both Samsung and the design team was a site design solution that would ...

University of Chicago Booth School of Business

This project regenerates a spectacular, historic cliff-side waterfront site by activating it with new purpose. Working carefully to interweave layers of preservation and natural beauty, the building and landscape work together to leave a light footprint. Today, a distinctive global campus honors the history of its earlier occupation while providing inspiration...

New Jersey Institute of Technology Green

This campus, like many others, has suffered from the lack of a coherent plan, rendering its campus experience to a series of passages through disconnected interstitial spaces. A key component of the landscape master plan was the identification of new building sites on campus that would shed light on a comprehensive assessment of open spaces and movement system...

North Shore LIJ Women's Hospital

As part of the North Shore LIJ Medical Center expansion by SOM, Thomas Balsley Associates was commissioned to design a landscape that reflects both the hospital’s commitment to healing and its reputation as a progressive health care institution. Thomas Balsley Associates has proposed two major landscape spaces for the campus. The first of these spaces is a cam...

SUNY Albany Uptown Campus

With great respect for Edward Durrell Stone’s 1960s modernist campus, this new master plan redefines the campus’ first impression image and reclaims quads as new venues for an enhanced campus lifestyle. The entry drive encounters a new Collin’s Circle, now raised to the level of the entrance plaza. The earthen plinth engages the plaza entry at the new Ad...

2020-02-06T00:30:28+00:00