University of Chicago Booth School of Business

University of Chicago Booth School of Business

Heritage is Foregrounded in New Hong Kong Campus
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationHong Kong, China
ClientRevery Architecture, University of Chicago
Size69,212 sf

This project regenerates a spectacular, historic cliff-side waterfront site by activating it with new purpose. Working carefully to interweave layers of preservation and natural beauty, the building and landscape work together to leave a light footprint. Today, a distinctive global campus honors the history of its earlier occupation while providing inspiration for the future. Located at Hong Kong’s urban fringe, on a heavily wooded and rocky hillside overlooking the Lamma Channels, this challenging, unhospitable location was perfectly suited to its history as the site of a former military fortress and prison. Designed to recall a difficult past, but also to inspire with new purpose and order, the creation of the University of Chicago’s Booth School of Business Academic Complex at the Francis and Rose Yuen Campus has successfully transformed the landscape into a special environment that is open, safe, informative, and inspiring.

Work attributed to SWA/Balsley principal John Wong and his team with SWA Group.

Related Projects

Stanford University Campus Planning and Projects

Over the past 20 plus years SWA has been working with Stanford University to reclaim the 100-year-old master plan vision of Leland Stanford and Frederick Law Olmsted for the campus. This series of campus improvement projects has restored the historic axis, open spaces, and landscape patterns. With Stanford Management Company, SWA designed the Sand Hill corrido...

Sonoma State Weill Lawn & Commons

Weill Lawn and Commons provide outdoor performance venues at Green Music Center, a world-class performing arts complex. The landscape architects prepared overall master planning and landscape architectural design.  A simple, dramatic grading plan unifies project elements, directs circulation, and buffers concert venues from adjacent roadway traffic. Weill Lawn...

Leeum Samsung Museum of Art

From its mountainside perch overlooking Seoul, the Samsung Museum of Art Complex boasts museums by three of the world’s most sought-after architects: Rem Koolhaas, Jean Nouvel and Mario Botta. Uniting these remarkable yet divergent works of architecture is a space of clean and powerful gestures. This elegant, understated landscape serves as their matrix and mu...

Montclair State University Student Center and Quad

SWA/Balsley collaborated with DIG Architects and Montclair State University to reimagine the campus student center, adjacent quad, and connections to the surrounding campus. Through site analysis and project stakeholder meetings, key pedestrian and vehicular circulation routes were identified for resident students, daily commuters, and University staff. The st...

UC Davis West Village

UC Davis West Village is a new 225-acre development in Davis, California, that responds to a substantial growth in the number of students, faculty and staff living on the University’s campus. The city of Davis is a unique and cherished community, and great care was taken throughout the design and planning process to pay homage to its history and culture. The n...

Sonoma State Weill Lawn & Commons

Weill Lawn and Commons provide outdoor performance venues at Green Music Center, a world-class performing arts complex. The landscape architects prepared overall master planning and landscape architectural design.  A simple, dramatic grading plan unifies project elements, directs circulation, and buffers concert venues from adjacent roadway traffic. Weill Lawn...

North Shore LIJ Women's Hospital

As part of the North Shore LIJ Medical Center expansion by SOM, Thomas Balsley Associates was commissioned to design a landscape that reflects both the hospital’s commitment to healing and its reputation as a progressive health care institution. Thomas Balsley Associates has proposed two major landscape spaces for the campus. The first of these spaces is a cam...

SUNY Albany Uptown Campus

With great respect for Edward Durrell Stone’s 1960s modernist campus, this new master plan redefines the campus’ first impression image and reclaims quads as new venues for an enhanced campus lifestyle. The entry drive encounters a new Collin’s Circle, now raised to the level of the entrance plaza. The earthen plinth engages the plaza entry at the new Ad...

2020-01-22T21:57:49+00:00