Stanford Toyon Hall

Stanford Toyon Hall

Site Preservation and Enhancement 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationStanford, California, United States
ClientStanford University

Toyon Hall, a significant historic building originally designed by Bakewell and Brown Architects in 1922, is a three-story structure centered around a magnificent formal courtyard with arcades and arches. The purpose of the project was to preserve, maintain and enhance the building and site. Our scope of work included evaluation of existing site conditions and full landscape architectural services for renovation.

Work attributed to SWA/Balsley principal John Wong and his team with SWA Group.

Related Projects

Vineyard Estate

Nestled against a natural rock outcropping, the estate and vineyard commands a panoramic view over the town of Sonoma with extended views to San Francisco. SWA developed a master plan that recommended relocating the house before its construction. This wine country residence features dominant roof forms and the tight integration of interior and exterior spaces ...

101 Warren

Perched atop a two-story structure, towered over by a connecting residential high rise and surrounded by studio apartments, this unique urban pine forest stands in a bed of low-hanging fog and reaches to the clear skies above. One hundred and one white pines, planted in a loose formation of elliptical mounds, seem cast adrift in a sea of washed river stone. Dw...

SKY Tower

SKY is a luxurious 71-story residential tower whose new at-grade and rooftop landscapes figure prominently at the western extremities of this world-famous street.

SWA/Balsley’s designs for the project merge a crisp, contemporary geometry with a refined material sensibility. The residences’ motor court stands at the front door of an otherwise transparen...

Ambleside Mixed-Use Development

Landscape improvements for this new mixed-use development integrate and enhance the streetscape improvement measures the city of West Vancouver is currently implementing, providing a vibrant and pedestrian friendly landscape along the entire perimeter of the site. The landscape design for the 1300 Block, Marine Drive South at Ambleside Village Centre contribut...

Fuzhou Vanke City

Central Lake Forms Spine for Recreational Living

The Yongtai residential project, located inside the Red Cliff Scenic Area, borders the Dazhang River and consists of a 45-hectare watershed area surrounded by 12 small hills. It is part of an overall development that features a boutique hotel, a shopping street, clubhouses, residential high-rises, townhou...

Alexander Residence

The elements of the site program for this residence are relatively simple: a large pool and deck area without fencing; a large lawn area for children’s play; perennial gardens; concealed parking; and native plantings included in a playful manner. Since the dune height precluded any ocean views from the natural elevation of the site or the ground floor spaces, ...

Tokyo Park Tower

A new luxury residential block in Tokyo’s Jimbocho District called for a series of discreet garden and courtyard spaces that would serve as urban sanctuaries from the busy street life beyond. Water dominates the landscape language in the form of spouts, pools, water slides, and channels. A lush overlay of evergreen shrubs and flowering perennials brings the se...

Ambleside Mixed-Use Development

Landscape improvements for this new mixed-use development integrate and enhance the streetscape improvement measures the city of West Vancouver is currently implementing, providing a vibrant and pedestrian friendly landscape along the entire perimeter of the site. The landscape design for the 1300 Block, Marine Drive South at Ambleside Village Centre contribut...

2020-02-07T02:00:05+00:00