Fuzhou Vanke City

Fuzhou Vanke City

Central Lake Forms Spine for Recreational Living 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationFuzhou, China
ClientFuzhou Yongtai Youxin Real Estate Co., Ltd.
Size45 hectares

Central Lake Forms Spine for Recreational Living

The Yongtai residential project, located inside the Red Cliff Scenic Area, borders the Dazhang River and consists of a 45-hectare watershed area surrounded by 12 small hills. It is part of an overall development that features a boutique hotel, a shopping street, clubhouses, residential high-rises, townhouses, and detached homes. Here, housing clusters follow the site’s natural topography, with the central lake serving as a public open space that unifies the entire site. Sub-watersheds are designed as neighborhood parks with connections to the central lake area. Hilltops and ridges are incorporated into the neighborhood parks via an extensive trail network to form a larger recreational system.

Work attributed to SWA/Balsley principal Gerdo Aquino and his team with SWA Group.

Related Projects

Stanford Toyon Hall

Toyon Hall, a significant historic building originally designed by Bakewell and Brown Architects in 1922, is a three-story structure centered around a magnificent formal courtyard with arcades and arches. The purpose of the project was to preserve, maintain and enhance the building and site. Our scope of work included evaluation of existing site conditions and...

Alexander Residence

The elements of the site program for this residence are relatively simple: a large pool and deck area without fencing; a large lawn area for children’s play; perennial gardens; concealed parking; and native plantings included in a playful manner. Since the dune height precluded any ocean views from the natural elevation of the site or the ground floor spaces, ...

Beaumont Quarter

Beaumont Quarter is a unique site. Located at the foot of an escarpment overlooking the Waitemata Harbor and Rangitoto Island beyond, it sits across from a Victorian-styled park and was originally a gas works. However, the architecture of the residential units in Beaumont Quarter suggests a modernist reinterpretation of the traditional New Zealand Terrace Hous...

Normandie Court

Normandie Court is a large luxury residential complex which occupies an entire city block of the Upper East Side. Coinciding with the transformation of the 2nd Avenue corridor by the MTA subway expansion, the owners were inspired to redesign the exterior and landscape. They called on SWA/Balsley’s experience and vision to provide a complete redesign, which wou...

Vi Living (Formerly Classic Residence By Hyatt)

The Classic Residence by Hyatt in Palo Alto provides seniors with independent and assisted living facilities. The roughly 19-acre site is adjacent to the San Francisquito Creek, a shopping mall,  Ronald McDonald House, and Stanford West Apartments. Hyatt has been working closely with us as well as the City of Palo Alto and Stanford University to develop the si...

101 Warren

Perched atop a two-story structure, towered over by a connecting residential high rise and surrounded by studio apartments, this unique urban pine forest stands in a bed of low-hanging fog and reaches to the clear skies above. One hundred and one white pines, planted in a loose formation of elliptical mounds, seem cast adrift in a sea of washed river stone. Dw...

Alexander Residence

The elements of the site program for this residence are relatively simple: a large pool and deck area without fencing; a large lawn area for children’s play; perennial gardens; concealed parking; and native plantings included in a playful manner. Since the dune height precluded any ocean views from the natural elevation of the site or the ground floor spaces, ...

Martha Stewart Summer Residence

When first approached, the property looked as if very little had changed in eighty years. Everything about it reflected an interest in summer breezes and beaches rather than labor-intensive gardening. In dramatic contrast, the new owner’s primary interest was in entertaining within a landscaped environment.

The final plan reconciles competing space requ...

2020-02-06T23:55:34+00:00