SIP Administrative Center

SIP Administrative Center

Landscape Creates Strong Identity for Civic Campus 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationSuzhou, Jiangsu, China
ClientSIP Planning and Construction Bureau
Size28.3 hectares/70 acres

Located on the east bank of Jingji Lake and on the east-west axis of Suzhou city, the new Suzhou Industrial Park Administrative Center (SIP) is the primary work area for government management departments in Suzhou, China. SWA’s landscape master plan and design create a strong identity for the civic campus, which is located in a setting that integrates traditional Suzhou culture with modern amenities. The program includes a civic plaza, fountains, central green, canal waterfront, and streetscape, incorporating landscape elements such as trees, water features, and new landforms to provide inviting amenities while linking the site to its context. Water plays a central role in this “city of canals,” and drives the design by integrating water into citizens’ modern daily life both physically and metaphorically. The existing central canal and linear waterfront park connect the site to Suzhou City, while the main building, civic plaza, reflecting pool, and water platform form a new north-south axis that directs views and provides orientation. SIP’s administrative center connects residents to the city’s past, while creating an environment that is both aesthetically and functionally rich.

Work attributed to SWA/Balsley principal John Wong and his team with SWA Group.

Flushing Commons

This ten-acre mixed-use development with parks, plazas, and retail will become the center of social and retail activity in downtown Flushing. Driven mostly by an influx of immigrants from East Asia, Flushing is one of the fastest-growing and most diverse neighborhoods in the US. Abuzz with shopping and socializing at all hours of the day and evening, its stree...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

Samsung R&D Campus

Comprised of six buildings on two adjacent parcels in the Umyeon neighborhood of Seoul, South Korea, the Samsung R+D design delivers on a complex program requiring a low maintenance landscape that provides restorative outdoor spaces at a variety of scales, visually unity for the campus and an enhancement of safety and security.

Site design focused on th...

Alipay Headquarters

The new the Hangzhou Alipay Headquarters is located between the Xi Xi wetlands and downtown Hangzhou, a city renowned for its rich culture and beautiful landscapes. Hills and small mountains surround the headquarters building in three directions, and in the fourth lies downtown Hangzhou. Three landscape “movements” derived from openings in the building direct ...

2020-02-06T00:56:16+00:00