Samsung Electronics Training Center

Samsung Electronics Training Center

High Technology Meets Natural, Rural Environment
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationKeyonggi-Do, Korea
ClientSamsung Architecture
Size12 acres

Evolving trends in technology and the need to build a new, state-of-the-art Electronics Training Center allowed Samsung to commission the collaborative team of Samoo Architects and Thomas Balsley Associates for the design of their new facility in Keyonggi-Do Province in Korea. Essential to both Samsung and the design team was a site design solution that would be seamlessly integrated into its natural rural environment as well as foster effective sustainable strategies.

Nestled at the base of wooded hills in a natural ravine, the promontories of the training center’s site feel the warm embrace of its natural environment. The landscape concept invites the natural vegetation into the center’s perimeter edges to help blur the lines of the manmade and natural landscape. That same landscape of ravine and promontory has inspired the reinterpreted versions that are employed throughout the campus.

Metaphorical forest “fragments” strike a dialogue with the “built” landscape within. This act of replication is revealed in combination with the mounded forms and small hills that take the cue from the adjoining topography. More formalized plantings complement the landscape courtyard’s hardscape whose skeletal system expresses architectural modulations and sensibilities into a refined landscape language. As social spaces, the courtyard is dressed in more formal and sophisticated planting arrays that bring visual interest throughout the seasons.

As a central theme, the concept of water traverses the site from east to west as an organizing site element. Taking different forms with different purposes, water is embedded into the campus landscape concepts. The most meaningful and powerful expression is that of the “mountain stream” or rill. As one might expect of a ravine, the stream is the connective link between the hills and their valleys and the behind world. The strength of its straight-line geometry and the accompanying light effects will become one of the most provocative and memorable aspects of a visit or stay on campus. At each subtle change in outdoor elevation, the water’s effects are diversified, sometimes for visual and sometimes for audio effects.

Related Projects

Tarrant County College

To meet the growing needs of the downtown and North Main communities in Fort Worth, Texas, SWA provided the master plan and landscape design for a new college campus to add to the Tarrant County College District. Designed to be constructed in a series of phases, the project aims to provide a stimulating and rewarding environment for students and the local comm...

North Shore LIJ Women's Hospital

As part of the North Shore LIJ Medical Center expansion by SOM, Thomas Balsley Associates was commissioned to design a landscape that reflects both the hospital’s commitment to healing and its reputation as a progressive health care institution. Thomas Balsley Associates has proposed two major landscape spaces for the campus. The first of these spaces is a cam...

Sheikh Khalifa Medical Center

Sheikh Khalifa Medical City is a massive new medical complex located in the Center City of the coastal city Abu Dhabi. The mega-project consists of four major hospitals and numerous outbuildings sited on a sprawling 90-acre medical campus. As the future flagship for the Emirates national medical system design excellence, cultural sensitivity, and advanced sust...

SUNY Albany Uptown Campus

With great respect for Edward Durrell Stone’s 1960s modernist campus, this new master plan redefines the campus’ first impression image and reclaims quads as new venues for an enhanced campus lifestyle. The entry drive encounters a new Collin’s Circle, now raised to the level of the entrance plaza. The earthen plinth engages the plaza entry at the new Ad...

Stanford University Campus Planning and Projects

Over the past 20 plus years SWA has been working with Stanford University to reclaim the 100-year-old master plan vision of Leland Stanford and Frederick Law Olmsted for the campus. This series of campus improvement projects has restored the historic axis, open spaces, and landscape patterns. With Stanford Management Company, SWA designed the Sand Hill corrido...

UC Davis West Village

UC Davis West Village is a new 225-acre development in Davis, California, that responds to a substantial growth in the number of students, faculty and staff living on the University’s campus. The city of Davis is a unique and cherished community, and great care was taken throughout the design and planning process to pay homage to its history and culture. The n...

Sonoma State Weill Lawn & Commons

Weill Lawn and Commons provide outdoor performance venues at Green Music Center, a world-class performing arts complex. The landscape architects prepared overall master planning and landscape architectural design.  A simple, dramatic grading plan unifies project elements, directs circulation, and buffers concert venues from adjacent roadway traffic. Weill Lawn...

New Jersey Institute of Technology Green

This campus, like many others, has suffered from the lack of a coherent plan, rendering its campus experience to a series of passages through disconnected interstitial spaces. A key component of the landscape master plan was the identification of new building sites on campus that would shed light on a comprehensive assessment of open spaces and movement system...

2019-12-17T21:24:58+00:00