Giant Interactive Headquarters

Giant Interactive Headquarters

A Self-Sustaining Corporate Campus in Shanghai 
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationShanghai, China
ClientGiant Investment Co. Ltd.
Size18.2 ha (headquarters); 49.7 ha (site)

We collaborated with Morphosis Architects on a new ecological park and living laboratory for Giant Interactive Headquarters, a 45-acre corporate campus in Shanghai, China. The design concept blurs the distinction between the ground plane and the structure, weaving water and wetland habitats together with the folded green roof of the main building design. The site, divided between industrial uses, park systems and residences, presented a unique challenge that required the blending of building and landscape. Our focus on self-sustainability creates a site that incorporates both needs of the corporate environment and the local ecology, resulting in a cohesive corporate campus in a large urban environment.

Work attributed to SWA/Balsley principal Gerdo Aquino and his team with SWA Group.

Related Projects

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Flushing Commons

This ten-acre mixed-use development with parks, plazas, and retail will become the center of social and retail activity in downtown Flushing. Driven mostly by an influx of immigrants from East Asia, Flushing is one of the fastest-growing and most diverse neighborhoods in the US. Abuzz with shopping and socializing at all hours of the day and evening, its stree...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

Intercontinental Hotel

Located in the center of the vibrant Times Square district, this new four-star hotel (one of only three in New York City) serves as the base for well-traveled tourists, businessmen and dignitaries from around the world. As a unique product of the hotel’s branding and place-making strategy, the client asked that the courtyard make a memorable first impression o...

Lite-On Headquarters

This major Taiwanese electronics company chose the “Electronics Center” of Taipei overlooking the Gee Long River for their new headquarters. The overall concept is of a 25-story slender tower rising above a sloped landscape podium that covers much of the site. Below-grade parking slopes toward the river on one side, with the urban center on the oth...

Burj Khalifa

Playing on the theme of “A Tower in a Park,” this shaded landscape creates a compelling oasis of green, with distinct areas to serve the tower’s hotel, residential, spa and corporate office areas. The visitor begins at the main arrival court at the base of the tower, where the “prow” of the building intersects a grand circular court—a “water room” defined by f...

Busan Lotte Tower

Busan Lotte World is an extraordinary mixed-use destination for residential, office, hotel, shopping, entertainment, and tourism and includes one of the tallest buildings in the world at 107 stories. The SOM designed tower is composed of four buildings that connect to each other internally via a covered arcade.

The landscape strikes a dramatic pose in t...

Progressive Design Center

This corporate campus is sited in a natural woodland, punctuated with ravines, dry streambeds, and the companion beech and birch stands found in this area. The facility’s size, one million square feet, is deconstructed into smaller programmatic components that are expressed in two linear building forms connected by enclosed walkways at two locations and divide...

2020-02-06T23:56:43+00:00