National Ecological Center

National Ecological Center

Park Extends the Mission of Research Organization
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationSeochan, South Korea
ClientMinistry of the Environment
Size189 acres

The threat of global warming prompted the government of Korea to develop the country’s first national center of ecological research. After selecting a site, the government conducted an international design competition, in which the team of Samoo Architects and Thomas Balsley Associates won first prize. This 189-acre park will combine public and private research facilities, with the “Indoor Ecological Center,” loosely based on England’s Eden Project, as its centerpiece. The park is surrounded on the north, south, and east sides by protected forested hills. A high-speed rail serves as the western boundary. The landscape concept incorporates rice paddy propagation and other habitats indigenous to Korea. Beginning at one wetland and ending at another, an existing irrigation canal is rerouted to form the central circulation corridor. It threads through the entire park, separating agrarian and natural habitats.

The visitor is provided with several options to move through the park. The primary north-south circulation corridor runs parallel to the high speed rail line and operates as an electric “people-mover” system within a forest buffer. This system runs parallel to the parks service drive and service parking and connects with parking fields and the Visitor Center to the south, and the public transit stop at the north pedestrian entrance. Secondary east-west access spines slice through a series of unfolding ecosystems that terminate at interpretive story pavilions, each relating to its surrounding ecology. The landscape framework transitions from a highly structured agrarian landscape on the western edge of the park to a series of striated gardens or cells, each with a specific ecological theme, available to the visitor’s passage towards the east. Winding through the ecological gardens is a tertiary path system allowing for a more intimate wildlife experience for both the novice visitor and experienced researcher. Access to the park’s southeast precinct is restricted to research staff, visiting scientists and scheduled group visits, but is on show as a powerful first impression upon arrival at the Visitor Center.

Related Projects

Westmoor Natural Science & Ecology Park

Westmoor Park is a 168-acre educational and recreational setting where visitors are encouraged to experience the natural world about them with the guidance of interpretive personnel. The park includes four separate areas, one of which is an Administration and Reception area with facilities for drop-off, group orientation, and parking. The Natural Science and E...

Korea House

SAMOO Architects and Thomas Balsley Associates received first place in the international design competition for a new Korean Cultural Center. The collaboration blends indoor and outdoor spaces including two rooftop terraces that celebrate traditional Korean beauty and advanced Korean technology through contemporary translations of the Korean garden. Korean sto...

Cornerstone Garden Festival Selected Entry

The deep forest is nature’s supreme garden, sacred ground filled with the sights and sounds of life. Our native forests have been the sites of a 200-year-old clearing party whose hangover is still being felt. Very few of us have witnessed these sites to sense the magnitude of their destruction or their rebirth as represented by masses of seedlings, in a strugg...

Paveletskaya Plaza

Situated along Moscow’s Ring Road and adjacent to the legendary Paveletsky Station transportation hub, Paveletskaya Place Park will both cover and reveal the new, bustling underground retail facility below, while also serving as a landmark destination for residents and visitors alike.

The dynamic and rich urban context provide the essential components ...

2019-12-18T00:12:04+00:00