NY Times

NY Times

Tom Balsley Makes the Cut
{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"false","loop":"true","nav_slide_column":5,"rtl":"false"}

DETAILS

LocationNew York, New York, USA
ClientNew York Times
SizeN/A

Thomas Balsley was selected by the New York Times as the only landscape architect in a cast of world-renowned architects to participate in the NY Times Capsule Design Competition. Mr. Balsley’s submission was selected as a finalist, exhibited, and published in the NY Times Magazine’s final series on the Millennium.

Related Projects

Westmoor Natural Science & Ecology Park

Westmoor Park is a 168-acre educational and recreational setting where visitors are encouraged to experience the natural world about them with the guidance of interpretive personnel. The park includes four separate areas, one of which is an Administration and Reception area with facilities for drop-off, group orientation, and parking. The Natural Science and E...

Korea House

SAMOO Architects and Thomas Balsley Associates received first place in the international design competition for a new Korean Cultural Center. The collaboration blends indoor and outdoor spaces including two rooftop terraces that celebrate traditional Korean beauty and advanced Korean technology through contemporary translations of the Korean garden. Korean sto...

Paveletskaya Plaza

Situated along Moscow’s Ring Road and adjacent to the legendary Paveletsky Station transportation hub, the park at Paveletskaya Plaza will both cover and reveal the new bustling underground retail facility below while also serving as a landmark destination for residents and visitors alike.

The extraordinary retail and architectural vision for Paveletska...

Pershing Square

The SWA/Morphosis team, in partnership with Cecilia Estolano of ELP, Dan Biederman of BRV, Buro Happold, Sam Schwartz Engineering, and Walker Parking, reimagined the heart of downtown Los Angeles during a eight-month design competition.
The proposal reasserts Pershing Square as a dynamic, living platform that animates the urban center and advances Los An...

National Ecological Center

The threat of global warming prompted the government of Korea to develop the country’s first national center of ecological research. After selecting a site, the government conducted an international design competition, in which the team of Samoo Architects and Thomas Balsley Associates won first prize. This 189-acre park will combine public and private researc...

Cornerstone Garden Festival Selected Entry

The deep forest is nature’s supreme garden, sacred ground filled with the sights and sounds of life. Our native forests have been the sites of a 200-year-old clearing party whose hangover is still being felt. Very few of us have witnessed these sites to sense the magnitude of their destruction or their rebirth as represented by masses of seedlings, in a strugg...

LG Science Park

Description: SOM invited Thomas Balsley Associates to join their team for the design of the new LG R&D Science Park. Since LG’s mission is to “innovate through harmony and dignity” for customers and employees, the LG proposal incorporates a park that connects the R&D creates a harmonious synergy between LG and the adjacent community.
Architectu...

Pershing Square

The SWA/Morphosis team, in partnership with Cecilia Estolano of ELP, Dan Biederman of BRV, Buro Happold, Sam Schwartz Engineering, and Walker Parking, reimagined the heart of downtown Los Angeles during a eight-month design competition.
The proposal reasserts Pershing Square as a dynamic, living platform that animates the urban center and advances Los An...

2019-12-18T00:13:34+00:00